Jdi na obsah Jdi na menu
 


Když se díváte myši z očí do očí

29. 6. 2017

Myši k nám mají zatím zcela volný přístup. Není se co divit, rekonstrukce podlah ještě nezačala. Ale kamarádit se s nimi samozřejmě nechceme. Ostatně i proto jsme zakoupili pasti, když humánní postup (domluva tzv. hezky česky) nepomohl. Jsou to myši chytré. Často totiž návnadu spořádají, pastička cvakne, ale nikde nic. Nejrůznější dobroty doplňujeme i několikrát denně v naději, že množstevní úbytek je odradí a přestěhují se jinam. A po každém podezřelém zvuku okamžitě kontrolujeme stav pastiček. Umístěné jsou ve vstupní chodbě, směrem ke sklepu i ve velké světnici v přízemí.

Dnes dostaly kousek tvrdého sýra. To bude něco! Po chvíli se jdu podívat, jak to s nalíčenými pastičkami vypadá. Jedna byla obrácená, sýr byl na jedné straně ochutnán, ale myš opět nikde. Jdu na světlo, abych ji opět natáhla a hodlám si to ještě zdokumentovat. Sahám po foťáku. Pokládám opatrně past před vchod do sklepa. Fotím si i kamenný portál, který je nejcennějším prvkem mlýna a aby mi nevadila dřevěná přepravka, která byla opřena o kamennou zeď nalevo, posunuji ji o kousek dál. 

170629_2.jpg

  170629_3.jpg

A najednou vidím, jak si v koutku sedí myš. Je tam skrčená, jako dítě, které něco provedlo a rychle se šlo schovat. Ale teď bylo přistiženo. Tváří se, že je neviditelná. Nevím, jak byste zareagovali vy, ale mě v tu chvíli nenapadlo vůbec nic. Uplácat ji lopatou? Nebo kamenem? Nic takového tady po ruce není. A nejsem přeci vrah. Zadupat na ni? To by se mohla rozeběhnout ke mně,,, Hodit po ní něco? Co? Tak jsem si ji aspoň vyfotila. Doufám, že naše myši brzy pochopí, že tohle není jejich území a že si půjdou po svém. Hlavně někam jinam.

170629_4.jpg  170629_5.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Past na myši

(Petra, 25. 8. 2017 23:34)

Wahl, na chalupě se mi taky podařilo vyfotit myš, koukala se přímo do objektivu. Koupili jsme past na odchyt živých myší, firma Swiss. Neradi zabíjíme zvířátka, i myši, proto je toto super. Je to takový obdélník uzavřený,dovnitř jsme dali čokoládu nebo sušenku a myš tam vleze a zaklapne se to a pak jsme ji v lese vypouštěli- máme i nahrané video, jak ji vypouštíme a peláší pryč:-)