Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěva studentů VŠE Praha

Ve středu 4. května 2022 přijede do Krásného Lesa autobus se studenty VŠE Praha. Před dvěma lety psala ing. Lucie Nohejlová (tehdy ještě studentka VŠE Praha) diplomovou práci o Krásném Lese na téma: "Možnosti využití kulturního dědictví v Krásném Lese v Krušných horách". Poprvé zde byla 29. září 2018, kdy se zúčastnila vycházky "Krásný Les - opomíjené kouzlo", která se konala v rámci akce Den architektury, a to ve více než 80 českých a moravských městech. Procházku tehdy vedly architektky Klára Salzman a Martina Kárová, prohlédli jsme si rekonstruovaný objekt zámku, bývalý vodní mlýn a také kostel Nanebevzetí Panny Marie. 

Vedoucím diplomové práce Lucie Nohejlové byl Ing. Vojtěch Kouba, Ph.D., regionální ekonom. Jeho specializací je ekonomizace církevních památek. Vystudoval obor Regionální rozvoj na Národohospodářské fakultě VŠE v Praze a doktorské studium na katedře Teorie kultury-kulturologie FF UK. V rámci doktorského studia absolvoval semestrální stáž na Institut fűr Kulturwissenschaften v Lipsku. Na katedře Arts Managementu se věnuje tématům kulturní sociologie, ekonomiky kultury, animace kulturního dědictví a kulturní krajiny. Je členem řešitelského týmu výzkumného projektu NAKI. Vojtěch Kouba mluví německy a anglicky, zajímá se o jazyk a kulturu Lužických Srbů. Je nadšeným amatérským muzikantem a vedoucím folklórního souboru Lidová muzika z Chrástu. Ve volných chvílích nejraději chodí pěšky krajinou.

Právě Ing. Kouba společně s Lucií Nohejlovou iniciovali výjezd vysokoškolských studentů do Krásného Lesa. Navštíví rekonstruovaný zámek a zastaví se také v bývalém vodním mlýně, č.p. 207.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář