Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tepelná izolace do oken

7. 11. 2016

Tepelné vlastnosti mlýna ani zdaleka nedosahují tepla v interiérech ve městech. Jako zásadní se jeví PŘEŽÍT ZIMU. To říkají všichni.... Dům pracuje, uvidíte, jak budete topit. Takže zatím se do žádných tepelně izolačních pokusů nepouštíme. Nekopeme podlahy, aby se mohlo instalovat podlahové topení. Prostě si užíváme to, co máme. 

511.jpg  512.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Opět jsem se inspirovala u našich babiček, jak to asi dřív měly. Nejprve bylo potřeba ušít z kanafasové látky obdélník, který by se napasoval mezi okna. Šířku jsem zvolila přiměřeně, aby bylo možné na konci uvázat tkaloun. Jako náplň byly použity zcela netradičně polystyrénové kuličky, drť do stavebních hmot. Ty určitě naše babičky neměly. Uvidíme, jak se izolační válce budou chovat.

Za okny zvenku vypadají dobře...

513.jpg

 

.  

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

izolace nebo dekorace

(Markéta J., 2. 12. 2016 10:53)

Milá Wahlgrenis. To je neuvěřitelné. Zrovna nedávno jsem si říkala, jak tam asi žijete a jak přečkáte tu první zimu. Nápad povýšit izolace na dekoraci je úžasný. Pamatuji se, že deky do oken a ke dveřím jsme dávali často, ale nikdy mně nenapadlo z toho udělat dekorační prvek jak okenní výzdoby, tak i místnosti. Ta krajka na kanafasu vypadá krásně. Za mně 10 bodů z 10. :-))