Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hobby sada k pletení návleků

5. 11. 2020

Konečně se dostává do světa první hobby sada k pletení - pletené návleky s vyplétaným vzorem. Jistě potěší každého, kdo chce zažít jedinečný pocit z upletení vlastního výrobku. Můžete si udělat radost, případně potěší někoho jiného jako dárek. 

Tento materiál, kterým je stoprocentní ovčí vlna z Krušnohoří, nekoupíte v žádném obchodě. Je ve všech fázích zpracováván pouze ručně, a to tradičními postupy podle vzoru našich předků, přírodní cestou, bez použití elektrické energie. Nechci konkurovat průmyslově zpracované přízi, proto můžete občas ve vlně objevit nepatrné zbytky nečistot, jsou důkazem ručního zpracování. 

Každý váš výrobek z této ovčí vlny bude originál. Tyto návleky v chladných dnech zahřejí, odpuzují vlhkost. Nosit je můžete podle vlastního uvážení buď přes teplé punčocháče, kamaše nebo legíny, ke krátké sukni, případně i přes kalhoty. Můžete je nechat vysunuté až pod kolena nebo naopak shrnout ke kotníkům. Zajímavé to bude tak i tak. Uvidíte, co na to řeknou ostatní.
Tradiční surová ovčí vlna byla v našich zemích využívána po mnoho minulých generací. Dnes ale mnoho chovatelů ovcí marně hledá využití, vlna proto často končí na skládce. Baví mě dávat ovčí vlně z Krušnohoří nový život a těší mě, že tomuto mému plánu rozumíte.

201103_1.jpg

201102_2.jpg

201102_4.jpg

201103_2.jpg

Sada obsahuje: 
100% vlnu z Krušnohoří ručně zpracovanou v množství určeném k upletení dvou návleků. 
návod. 
 
Velikost: 
S (obvod kolem lýtek 26 cm / výška návleku 32 cm), M (obvod kolem lýtek 28 cm / výška návleku 32 cm), L (obvod kolem lýtek 30 cm / výška návleku 32 cm), XL (obvod kolem lýtek 32 cm / výška návleku 32 cm)
 
Potřebujete: Ponožkové jehlice č. 6
 
Dostupná barevná kombinace:
základní barva světlá přírodní, druhá barva tmavě hnědá, nebarveno.

201105_2.jpg

20201105_135008.jpg

 
 
Cena: 538 Kč
Sada je dodávána v dárkové krabičce.
Dostupnost: ano, dodání do týdne.
 
 
Objednávky: Objednávat můžete přes mail grizzlochuv-mlyn@seznam.cz. 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář